Hiburan

‘Lepas ni dah boleh upload gambar Tun M puas-puas’ – Che Ta

Pelakon dan usahawan popular Rozita Che Wan mengakui bersyukur apabila kini dapat berkongsi gambar Tun Dr Mahathir Mohamad di media sosial miliknya tanpa sebarang halangan.

Menerusi entri di Instagram (IG), Rozita atau lebih mesra disapa Che Ta berkata sebum ini terdapat beberapa pihak yang menghalangnya daripada melakukan perkara demikian.

“Lama saya simpan gambar ni. Tak boleh upload, sat lagi depa kacau, depa suruh delete. Letak gambar Tun, wish birthday pun salah, upload surat Tun ucapkan terima kasih sebab wish birthday untuk beliau pun tak kena.

“Saya tak boleh teerang-terang sokong pembangkang (sebelum ini), depa ada kuasa, depa boleh buat apa saja.

“Saya banyak tanggungan, takut kalau bisnes kena kacau, muka kena banned keluar tv susah juga nak cari makan.

“Saya respect dengna rakan saya @bena1i & @fatiyalatiff yang begitu setia dan tak peduli bila kena ‘kacau’ dengan orang atas bila depa dengan terang- terangan menyokong Tun.

“Sesungguhnya betapa mulia jiwa mereka yang sabar dan setia. Lepas ini dah boleh dah upload gambar macam mana pun,” tulisnya.

Lama saya simpan gambaq ni.. tk leh upload , sat g depa kacau , depa suh delete.. letak gambaq Tun , wish birthday pun salah , upload surat Tun ucapkan terima kasih sebab wish birthday utk beliau pun tk kena.. saya tk boleh teqang2 sokong pembangkang (sblm ni) , depa ada kosa, depa boleh buat apa saja .. saya byk tanggungan , takut kalau bisnes kena kacau , muka kena banned kluaq tv.. susah jgk nak caqi makan .. tapi saya respect dgn rakan saya @bena1i & @fatiyalatiff yang begitu setia dan tak peduli bila kena ‘kacau’ dgn org ataih bila depa dgn terang- terangan menyokong Tun.. sesungguhnya betapa mulia jiwa mereka yang sabar dan setia .. . . . Lepaih ni dah boleh dah upload gambaq lagu mana pun 😊☺️😘 . . #tunM #chedet @chedetofficial #mahathirmohammad #primeminister . . Tak kisah lah kalau org nk tuduh lalang , saya upload gambaq bkn nak mintk duit dari PM , tapi menzahirkan rasa syukur dan bangga yang mana sblm ni perasaan dok meqengkam dlm hati 🤦‍♀️

A post shared by Rozita Che Wan (@rozitachewan1) on

Rata-rata peminat mengakui bersimpati dengan nasib yang menimpa pada golongan selebriti apabila setiap tindakan mereka akan dikawal oleh pihak yang mempunyai kuasa.

Leave a Reply